Балкански меч – създадена в началото на 2019 г. като продуцентска компания, фокусът ни е поставен върху анимационни късометражни филми, триизмерното производство и постепенното навлизане в игралната индустрия.

Сферата ни на дейност включва широк спектър от мултимедията и анимационното кино. Процесът ни на работа може да почне от създаване на концепцията за проекта до завършен финален продукт. Работата ни включва моделиране, текстуриаране, ригване, композитинг и цветни корекции.

Работим с малък набор от български и чуждестранни клиенти, разнообразни проекти в сферата на – реклами, игри, анимационни филми и смесена медия.

Проекта, по който работим в момента е със заглавие „Брадата синя“. Шест минутна анимация, в която разбираме за главния герой Сам и голямата му любов към мореплаването. Той мечтае да плава със собствен кораб и да открива нови места, но все още е прекалено малък за това.

Срещата му с магическата синя скарида води до изпълнение на две желания, но с неочакван обрат. Едното от тях е да порасне, но в резултат на това той получава синя брада.

В момента разработваме 3D модели за няколко мобилни японски игри, а последните ни проекти включва, създаване на детска книжка с виртуална реалност и проект на късометражен 3D филм с елементи на стоп-моушън анимация.

Association of the
Bulgarian Animation Producers

© ABAP, 2021. All rights reserved.

CONTACT

follow us: